Hamur Makinalarında Ce Belgelendirme

Hamur Makinalarında Ce Belgelendirme

Gıda Endüstrisinde kullanılan hamur makinaları asgari güvenlik şartlarını sağlamaları adına 2006/42 AT Makine Emniyeti Yönetmeliği Kapsamınca CE işaretlemesi zorunlu olan makinalardır. bu makinelere örnek verecek olursak;

  • Yufka Makinaları
  • Hamur Kesme Makinaları
  • Hamur Yoğurma Makinaları
  • Erişte Makinaları
  • Makarna Makinaları
  • Hamur Beze Makinaları

gibi örnekleri sıralayabiliriz.

hamur yoğurma makinesi
hamur yoğurma makinesi

Yufka makinesi CE Belgesi / CE İşareti alımı için izlenebilecek süreç

Öncelikle makineyi tanımlamakta fayda vardır; yufka Makinesi ; 220-230 V Monofaze  veya 380 V trifaze olarak çalıştırılan motor ve redüktör birimlerinin tahrik milini devreye sokmasıyla birbirine dikey bulunan ara mesafeleri makina özelliklerine göre ayarlanabilen, bu sayede yufka inceliğini belirleyen iki silindiri içten dışa doğru çevirir. beze şeklinde giren hamur, bu iki silindirin ezmesi sonucunda incelerek çıkar. 2006/42 Makine emniyeti direktifi uyarınca, döner mekanizması olmasından dolayı bu cihaz Makine emniyeti yönetmeliği kapsamında ve 2014/35 AB  Alçak gerilim Direktifi ( Lov Voltage Directive )  yani LVD Direktifi değerlendirilir ve TS EN 60204 Makinelerde güvenlik standardı kılavuzluğunda Alçak Gerilim Testi / Lov Voltage Testleri yapılır.

Ürüne CE Belgesi Alabilmek ve CE İşareti İliştirebilmek için TS EN 60204 Makine Emniyeti Standartlarına İstenen, Topraklama Testi, Yalıtım Testi, Yüksek Voltaj Testi gibi diğer testlerden geçmek zorundadır. Bu standart kapsamında yapılan testlerin olumlu olması sonrasında, TS EN 12100 Risk Analizi Standardı ile Risk Analizi değerlendirmeleri yapılmalıdır.

Burada belirlenen riskler kabul edilebilir seviyelere çekilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır. Aksi Halde CE İşareti İliştirilemez. Tüm bu işlemler sonrasında Ürünün Teknik Dosyası Hazırlanmalıdır. bu teknik Dosyada ilgili ürün teknik bilgileri, komponent listesi, çizimler, tasarım hesaplamaları gibi bilgiler bulunmalıdır. detaylı bilgiye CE TEKNİK DOSYA sayfasından ulaşabilirsiniz. Tüm bu İşlemlerin mevzuata( 2006/42 EC Makine Emniyeti Yönetmeliği ve 2014/35 EU Alçak Gerilim Direktifi  uygun yapılması halinde ürünle ilgili Üretici beyanı (Self Deklerasyon) onayı sonrasında CE işareti iliştirilir. Bu üründe Self declaration sertifikası CE Belgesi / CE Sertifikası yerine geçmektedir.

Hamur Makinalarında Ce Belgelendirme
Hamur Makinalarında Ce Belgelendirme

Yufka Makinesi CE Belgesi Fiyatları

Bu ürünün CE işaretleme işlemleri için fiyatlandırma , Ürün Tip ve Aile grubuna göre, ürünün LVD Testi Fiyatlarına göre, Ürünün EN 60204 Standardı testleri fiyatlarına göre, EN 12100 risk analizi fiyatları, Teknik Dosyada bulunan Tasarım hesapları fiyatlarına göre değişkenlik göstermektedir. Uzman Kadromuz, sizlere, en düşük maliyetle maksimum fayda sağlamak için 7 gün 24 saat hizmete hazır bir şekilde beklemektedir. detaylı bilgi için 0(216) 594 04 23 numaralı telefondan bilgi alabilir, info@tasardanismanlik.com mail adresimizden arama veya uzman ziyareti talebinde bulunabilirsiniz.

Hamur Kesme Makinası CE Belgesi / CE İşareti Alımı İçin İzlenecek Süreç

Hamur Kesme Makinası , Erişte Makinaları, Makarna Makinaları ile benzer çalışma prensibine sahip olduklarından dolayı üç makineye de CE Belgesi Almak veya CE İşaretlemek için de izlenecek süreç aynıdır. Hamur Kesme Makinası Tıpkı, yufka makinası gibi 220-230 V monofaze veya 380 V Trifaze Motorla çalışmaktadır. motor tahrikini aktaran redüktör, dişliler vasıtasıyla kesme uçlarına sahip birbirlerine dikey mesafede bulunan silindirlerin dönmesini sağlarlar. Bu silindirlerin dönüş yönleri dışa doğrudur.   iç kısımdan verilen açılmış ve belirli kalınlığa ulaşmış hamurun, bıçaklı silindirlerin arasından geçmesi sonucunda açık hamur kesilerek dışarıya çıkar. Böylece hamur, bıçakların şekline göre şekil alarak kesilmiş vaziyette çıkarlar. Hamur Kesme Makinesi CE Belgesi veya Hamur Kesme Makinesi CE İşareti için izlenmesi gereken proses, yufka makinesi CE Belgesi için gerekli olan proses ile aynıdır.

Burada farklılık gösteren kısımlar, bıçak faktörü olduğundan dolayı TS EN 12100 risk Analizi standardına göre ilave önlemler aldırmak gerekmektedir. diğer prosesleri hatırlayacak olursak ;006/42 Makine emniyeti direktifi uyarınca, döner mekanizması olmasından dolayı bu cihaz Makine emniyeti yönetmeliği kapsamında ve 2014/35 AB  Alçak gerilim Direktifi ( Lov Voltage Directive )  yani LVD Direktifi değerlendirilir ve TS EN 60204 Makinelerde güvenlik standardı kılavuzluğunda Alçak Gerilim Testi / Lov Voltage Testleri yapılır.

Ürüne CE Belgesi Alabilmek ve CE İşareti İliştirebilmek için  TS EN 60204 Makine Emniyeti Standartlarına İstenen, Topraklama Testi, Yalıtım Testi, Yüksek Voltaj Testi gibi diğer testlerden geçmek zorundadır. Bu standart kapsamında yapılan testlerin olumlu olması sonrasında, TS EN 12100 Risk Analizi Standardı ile Risk Analizi Değerlendirmeleri Yapılmalıdır. Burada belirlenen riskler kabul edilebilir seviyelere çekilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır. Aksi Halde CE İşareti İliştirilemez.

Tüm bu işlemler sonrasında Ürünün Teknik Dosyası Hazırlanmalıdır. bu teknik Dosyada ilgili ürün teknik bilgileri, komponent listesi, çizimler, tasarım hesaplamaları gibi bilgiler bulunmalıdır. detaylı bilgiye CE TEKNİK DOSYA sayfasından ulaşabilirsiniz. Tüm bu İşlemlerin mevzuata( 2006/42 EC Makine Emniyeti Yönetmeliği ve 2014/35 EU Alçak Gerilim Direktifi  uygun yapılması halinde ürünle ilgili Üretici beyanı (Self Deklerasyon) onayı sonrasında CE işareti iliştirilir. Bu üründe Self declaration sertifikası CE Belgesi / CE Sertifikası yerine geçmektedir.

Hamur Kesme Makinesi CE Belgesi Fiyatları / Erişte Makinesi CE İşaretleme Fiyatları , Makarna Makinesi CE Belgesi Fiyatları 

Bu ürünün CE işaretleme işlemleri için fiyatlandırma , Ürün Tip ve Aile grubuna göre, ürünün LVD Testi Fiyatlarına göre, Ürünün EN 60204 Standardı testleri fiyatlarına göre, EN 12100 risk analizi fiyatları, Teknik Dosyada bulunan Tasarım hesapları fiyatlarına göre değişkenlik göstermektedir. Uzman Kadromuz, sizlere, en düşük maliyetle maksimum fayda sağlamak için 7 gün 24 saat hizmete hazır bir şekilde beklemektedir. detaylı bilgi için 0(216) 594 04 23 numaralı telefondan bilgi alabilir, info@tasardanismanlik.com mail adresimizden arama veya uzman ziyareti talebinde bulunabilirsiniz.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Bize Whatsapp ile Ulaşın